• 601695.JPG
 • DSCN0484.JPG
 • DSCN0607.JPG
 • IMG_0458.JPG
 • Picture149.JPG
 • Picture174.JPG
 • Picture177.JPG
 • SV107854.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе кв.8

тел: 0720-6-22 44

       0720-6-23 36

GSM: 0887098860

Директор-Татяна Асенова Маринова

Счетоводител-Галя Цветолюбова Павлова

Домакин –Виолета Борисова Стефанова

Новини

Пролетни празници

. Публикувана в Новини

437678884 402276919452209 7375023922480939640 nПо случай пролетните християнски празници Лазаровден, Цветница и Великден, децата от трета група "Червената шапчица " поздравиха своите родители с богата празнична програма! Те създадоха цветно и жизнерадостно настроение чрез песни и танци.

Съхранявайки традициите и обичаите на нашия народ, ние завещаваме българските ценности на нашето бъдеще-децата!

 Светли Великденски празници! Бъдете здрави и благословени!

Лазаруване 2024 година!

. Публикувана в Новини

1714138158В навечерието на Лазаровден кметът на Община Етрополе г-н Владимир Александров посрещна децата от детска градина ,,Еделвайс'' .

Децата от трета група "Червената шапчица " с ръководители г-жа Галя Петрова, г-жа Цветинка Кръстева, музикален ръководител г-жа Красимира Стефанова и помощник възпитател Детелина Васисева, пяха, танцуваха и наричаха за здраве и берекет на всички жители на общината. Изнесоха празнична програма с традициите и обичаите на пролетните празници Лазаровден и Цветница като наричаха за здраве и късмет. Кметът на Община Етрополе и общинската администрация, благодари на малките лазарки за усърдието, с което пресъздават българските обичай, а на техните преподаватели, че възпитават у децата толкова любов и отношение към традициите ни. След отличното представяне им подариха лакомства, и им благодариха за прекрасното изпълнение.

Заредени с положителни емоции малките артисти се отправиха към ПГ"Тодор Пеев" град Етрополе за да лазаруват на каките, батковците и на цялото ръководство. С много слънчево настроение , екипът на учебното заведение, посрещнаха децата, а те от своя страна ги очароваха с изпълнението си. Всички присъсътващи останаха доволни и възхитени ! Директорката , госпожа Д. Найденова, дари лазарките и всички деца с лакомстава и благодари за приятното изживяване!

Международен ден на Земята

. Публикувана в Новини


434656624 2613287562183131 2894883086443723594 n22 април е определен като Международен Ден на Земята.

Отбелязва се за първи път на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. е обявен за международен празник, а в България се чества от 1993 година. Целта е хората по света да се обединят в защита на природата и околната среда.

Всяка година организацията Международна мрежа за Деня на Земята се фокусира върху актуална тема, свързана с опазването на планетата. Всяко живо същество има уникална стойност и играе важна роля в сложната мрежа на живота.

С красиви и уникални по своето съдържание игри , песни и забавления,   и тази година децата от ДГ „Еделвайс” отбелязаха Деня на Земята, под мотото "Обичам аз зелената земя и много искам да я съхраня! Гората е здраве! Гората е живот!"- с кратко представление, танци и игри показаха своята загриженост за опазване на нейните прелести.

Децата отбелязаха Деня на Земята с поредица от инициативи. Изгледаха презентация, от която научиха, че всички имаме един дом - нашата планета Земя и трябва да я пазим чиста! Обединиха сили в изработването на различни проекти, посветени на Международния ден на Земята . В групите имаше различни арт ателиета - рисуване върху стреч фолио, макет на земята, засаждане на цветя и др. . А останалите групи се включиха с чудесни екологични рисунки. 

Малчуганите бяха стимулирани да изказват мнения, да дават идеи за начини за опазване на природата и съхраняване на нейните богатства. С много желание те се включиха в груповите проект – модел на планетата Земя. Научиха, че трябва да пазим и обичаме Земята, за да ги има децата, цветята, въздуха и водата. Чрез организирането на такива допълнителни форми на педагогическо взаимодействие у децата се формира екологична култура, обогатяват се и се затвърдяват екологичните им знания, както и уменията им да саморегулират поведението си при общуване с околната среда.

Децата засадиха дръвчета в двора на детската градина заедно с ръководството на община Етрополе.

Пролетна магия!

. Публикувана в Новини

436270544 10223324465052027 8736419032810459245 nПролет е! Дългоочаквана , светла, топла, свежа – това е пролетта.  Тя настъпва за радост на всички възрасти. С новата пролет идва ново начало в природата - всичко се събужда. Настъпва време за повече общуване с най- близките на открито , под слънчевите лъчи .Време за разходки на зелено , време за ароматни цветя , време за слънце. Приветстваме те пролет!

В първа група „ Мечо Пух „ при ДГ „Еделвайс“,  град Етрополе с госпожи Василета Вълкова и Виляна Иванова на 10.04. 2024г. се проведе първото за групата тържество с родителите под надслов „Пролетна магия“. Децата влязоха в занималнята под съпровод на пролетна песничка , махаха с ръчички и поздравяваха своите  родители. Появи се и ПРОЛЕТТА, която събуди всички цветя , животинки и насекоми. Цветенцата изиграха своя танц , а цъфналите на припек теменужки ,изпяха песничка. На сцената излязоха: ранобудното кокиченце , което сред гората е първо разцъфтяло, заедно със своите братчета- минзухарче  поспаланче и кукуряче с наклоненото калпаче .Какво е Пролетта ако го няма Слънцето.

То огря тревички и цветя и пожела да поникне всяко зрънце и всеки цвят да разцъфти.

Децата разиграха сценка от която гостите разбраха , че катеричката опашата все още не знае , че е дошла Пролетта и трябваше кълвача да и обяснява  , че вече не духа вятър хладен и няма студ прохладен. Долетяха и алените калинки с пъстри пелеринки , които пяха и танцуваха. Щъркелът  дългокрак важно се разхождаше между децата , които го питаха къде е бил. Той спря до езерцето и видя ,как малките жабки танцуват .Много положителни емоции, красота и изящество се носеше сред гостите ,родителите и децата. Всички присъстващи се потопиха в истинска пролетна магия – сред чудната феерия от цветове , които донесе нашата Пролет.

За Финал цветенца и животинки на полянката се те събраха радостни и щастливи бяха. Дружно хванаха се за ръце и тропнаха от сърце весело хорце.

Група „Мечо Пух“ прие поканата за участие  в първия пролетен бал със своята Пролетна магия , организиран от ИНЪР УИЙЛ клуб град Етрополе на 13.04.2024г. в ресторант  „Етрополия“ под наслов „ Да дарим надежда “.Президента на клуба за 2023/2024г. госпожа Василета Вълкова приветства всички приятели на доброто с думите: Нека не спираме да правим добрини , да се гордеем с делата си ,нека раздаваме усмивки и надежда. Трябва да се правят добрини , трябва да се сбъдват мечти. Добротата носи светлина.

Тази  година ИНЪР УИЙЛ празнува 100г. от нейното създаване като международна женска организация. По този повод Дистрикт 248 България сътвори пътуваща изложба, състояща се от пана , на които е изобразена историята на Дистрикт 248.Тази изложба ще посети и нашият град през месец юни. Със събраните средства ще се подсигурят информационни табла от ковано желязо на които да се представи изложбата и със част от средствата ще допринесат за сбъдване на  една дългогодишна мечта , защото няма нищо по- важно от една детска усмивка.

Залата преливаше от цветове, от специално подбрани цветя, които всяка дама отнесе за спомен .Най- малките възпитаници от първа група „Мечо Пух“ ДГ “Еделвайс“ представиха своята Пролетна магия , като влязоха в ролята на цветя , животинки и насекоми. Артистичните дечица пяха, танцуваха и безкрайно умилиха със своя спектакъл присъстващите на бала. Децата внесоха много емоция и умело се превъплътиха в животни и цветя .Президента на клуба госпожа Василета Вълкова увери всички присъстващи, че ще продължат да правят добрини, да сбъдват мечти  и да озаряват със светлина.

Правилата опознай!

. Публикувана в Новини

437887559 1902519903520156 7298597912627134350 nПешеходните пътеки
заедно със сфетофара
трябва да познава всеки-
и колата, който кара
и такъв, що ходи пеш!

Трябва да го разбереш
ти, дете - и добре го знай:
Правилата опознай!

На 11 АПРИЛ 2024 г., в група,,Лакомото мече'' към ДГ ,,Еделвайс",град Етрополе  се отбеляза Националният ден на безопасността на движението по пътищата.

„Правилата опознай“ – под това мото премина тренинга/обучение по безопасност на движение по пътищата в ІV предучилищна група „Лакомото мече“ към ДГ „Еделвайс“, гр. Етрополе с учители – г-жа Наталия Лакова и г-жа Рени Маринова. Мероприятието се проведе на 11 април, съвместно със секретарят на МКБППМН, гр. Етрополе – г-н Лазар Василев, г-жа Надежда Димитрова – обществен възпитател към комисията, г-жа Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ и г-жа Цветомира Велчева – младши инспектор „Пътна полиция“.

На обучението присъства и г-жа Росица Иванова - Началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности и туризъм“ в Общинска администрация, гр. Етрополе. Целта на тренинга по БДП бе насочена към активизиране на представи и понятия за пътно движение и умения за безопасно придвижване като пешеходци. Г-жа Надежда Димитрова представи презентация на интерактивната дъска, чрез която децата се запознаха с основни понятия по БДП – пешеходна пътека, светофар, улично платно, видове пътни знаци. А представителите на „Пътна полиция“ припомниха основни правила за безопасно движение. Децата подреждаха светлините на светофара, играха подвижната игра „Светофарче“, отговаряха на гатанки и въпроси, поздравиха гостите с песничката „Пътни знаци“ и показаха отлични умения в играта „Вярно и невярно“, при която трябваше да вдигнат зеленото човече при „Вярно“ и червеното човече при „Невярно“. Като награда за отличното представяне, всички деца получиха подаръци, осигурени от МКБППМН гр. Етрополе – книжки за оцветяване, цветни моливи и волейболна и футболна топка за цялата група. Директорът на ДГ "Еделвайс" - г-жа Татяна Маринова поздрави децата за отличните знания по БДП и благодари на гостите за прекрасната съвместна инициатива. Най-емоционалният момент за децата бе демонстрацията на патрулен полицейски автомобил от страна на служителите на РУ на МВР гр. Етрополе. Накрая всички се отправиха към близката улица, за да могат да предадат своето послание, към всички шофьори, а именно : „Пази децата на пътя!

2-ри Април - Международен ден на детската книга

. Публикувана в Новини

Ден на книгата е!

434413990 403141649273202 8904292305892121015 nКнигата е велика вещ, докато човек умее да я ползва.

Честит празник на всички, които пазят любовта към книгата!

''Нека във всяка българска къща да има по някоя българска книга — хубава книга, която и да била, от когото и да е. Тя може да бъде една вещ, но може да стане и една светиня. Защото в нейните страници, в буквите и редовете и, теглени като черни бразди, е хвърлено живо зърно, заровен е благотворният кълн на самата обич към книгата, към езика.''

На 2 април светът отбелязва Международния ден на детската книга.

По този повод „Клуб на миньора и минното дело при Елаците – Мед – Етрополе“ подари на децата от подготвителна група „Лакомото мече“ книжки с български народни приказки, с които детската градина обогати своята библиотека. Децата много радостни и усмихнати посрещнаха гостите, като споделиха кои са любимите им детски герои и любимите им детски книжки и с удоволствие изслушаха една от най – популярните приказки на Ран Босилек „Мечката и лошата дума“. Малчуганите от ДГ „Еделвайс“ показаха, че умеят да  правят разлика между доброто и лошото и знаят много добре, че накрая доброто винаги побеждава, както и че „Книгите са най-достъпните и най-мъдри съветници“.

Екипът на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците – Мед – Етрополе“ пожела на бъдещите първокласници с желание и ентусиазъм да се потопят в света на буквите и книжките.

Международният ден на Детската книга е напомняне към всички нас – учители и родители, да дадем на децата възможност да се докоснат до книгите и да усетят магията им.

„Нашето зелено утре“ !

. Публикувана в Новини

436320188 1842215902857699 3476602731243050431 nОбичам аз зелената Земя

и много искам да я съхраня!

Ще пазя и дърветата, и птичките,

че тъй любими са ми всичките!

А някой ден със другите деца

ще си посадим гора!

Не е трудно, стига само,

                                                                да сме заедно - рамо до рамо.

                                                                Представете си гората,

                                                               произлязла от ръцете на децата!

                                                             Най-прекрасна ще е тя,

                                                              сигурна съм във това!

 

Община Етрополе се включи в инициативата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН. Стартът бе даден от кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров и представители на дружествата дарители – изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс, генералният директор на Елаците-Мед АД д-р инж. Ивайло Николов и директорът на Рудодобивния комплекс на предприятието инж. Васил Шишков в парк „Езерото“.

,,Нашето зелено утре“. Това е програма, която включва засаждането на над 400 дървета и храсти. Дарители по линия на инициативата „Нашето зелено утре“  са Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

Дарените дръвчета бяха засадени в: Парк „Езерото“, централната градска част, ДГ „Еделвайс“, детски площадки „Бела“ и „Петте кьошета“, СУ „Христо Ясенов“, ОУ „Христо Ботев“, ПГ „Тодор Пеев“, край паметника на „Васил Левски“, паметника на незнайния войн в с. Брусен, кметство и читалище с. Ямна и кметство с. Лопян. В кампанията се включиха директори на училища, ученици, служители на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Геотрейдинг АД.

Инициативата „Нашето зелено утре“ е дългосрочен проект, насочен към подобряването на околната, градската среда и биоразнообразието. С дарените средства от Група ГЕОТЕХМИН бяха засадени ела, смърч, кестен, явор, бреза, метасеквоя, птиче грозде, фотиния и други. За да се осигури поддръжка и устойчивост на проекта е необходимо да се полагат постоянни грижи за засадените растения.

Малките възпитаници на детска градина ,,Еделвайс‘‘ с голямо желание и удоволствие се включиха в тази  инициатива, защото тя  дава пример на младото поколение, как да опазват и да се грижат за  природата. С кратка тематична програма от песни , стихчета и танци , децата поздарвиха гостите и обещаха , че ще се грижат за дърветата и храстите , които са им подарени.

Съобщение!

. Публикувана в Новини

РЕКЛАМНА БРОШУРА

ДГ „Еделвайс „ се е превърнала в желана за посещение образователна институция, в приказно място за игри и забавления. Чест и привилегия е да бъдеш част от настоящето развитие на детската градина. Гордост е да си „ еделвайсче“. Не случайно на логото на детската градина пише: „Детска градина „ Еделвайс“ – РАЙ за нашите деца“

Кратко резюме

       В детска градина „ Еделвайс“ растат, възпитават, обучават, и социализират 150 деца в 6 възрастови групи. За тях се грижи високо квалифициран персонал от 26 човека. Детската градина е един малък „ детски дворец“. Тук се сбъдват детски  мечти, развихря се детското въображение , дава се възможност за личностно развитие на всяко едно дете.  Това е място, където децата играят, учат и творят. Тук растат щастливи!

        Сградата е на три етажа . Всяка група разполага с голяма и малка занималня, самостоятелно спално помещение, санитарни и сервизни помещения, методични кабинети. Имаме ресурсен кабинет и физкултурен салон. Дворът на детската градина е 9 декара , с 6 самостоятелни площадки за игра, със съответните съоръжения, според възрастовите особености на децата. Имаме още площадка по БДП, Иновативна площадка за игра, мини футболно игрище, амфитеатрална сцена, опитни полета, „Горски еко кът“ с изнесена занималня.  Дворът ни е с богата растителност, дървета и храсти. 

        ДГ „ Еделвайс“ гр. Етрополе предлага комбинация от грижа, любов, иновативно и качествено образование.

Основни акценти в дейността на ДГ „ Еделвайс“ гр. Етрополе

        Развиваме интелектуалният потенциал на всяко дете, насърчаваме любопитството, любовта към ученето, експериментателският дух и детското въображение.

       Работим за  екологичното, патриотичното, естетическото ,здравословното, физическото възпитание на децата.

        Предлагаме:

 • Неповторима, интересна, привлекателна, развиваща и безопасна образователна среда, осигуряваща емоционален комфорт и благополучие на децата .
 • Приобщаване – всяко дете да бъде приобщено към средата. Основна наша задача е - да го адаптираме, да го социализираме, да го подготвим за бъдещата му социална роля „ ученик“. Осигурена е обща и допълнителна подкрепа.
 • Индивидуален подход- всяко дете е уникално и заслужава специално внимание. Равен старт за всеки.
 • Образователни иновации- следваме стандартите и изпреварваме тенденциите в предучилищното образование. Внедряваме ИКТ в дейностите в детската градина. Работим по иновативен проект по НП „ Хубаво е в детската градина“. Прилагаме иновацията „ Логоритмика“.
 • Висок професионализъм- високо квалифициран персонал, който се придържа към етичните стандарти в работата с деца.
 • Креативност и творчество- развитие на творчески способности и заложби, формиране на емоционална интелигентност , креативност и нестандартност , цялостно личностно развитие чрез изкуствата в ДГ- изобразително, музикално, танцово, в игрова среда.
 • Щастливо детство- Детството е запазено място за мечти, удоволствия и чудеса. Тук провеждаме много празници, развлечения, театри, екскурзии, изложби, базари, съвместно деца-учители-родители.
 • Близо до природата- Игри и забавления, труд и опит в опитните полета, както и други активности на открито.
 • Хранене и здраве- Здравето и щастието на децата имат за нас изключително значение. Предлагаме питателна и вкусна храна, отговаряща на изискванията за здравословен начин на живот и рационално хранене. Менюто е планирано внимателно с добре балансирани храни, приготвяни на място.
 • Съвместно, ползотворно сътрудничество с всички институции и неправителствени организации в нашия град.
 • Извънкласни дейности- детската градина предлага по желание на децата и родителите допълнителни дейности, които не са част от дейността на детската градина , а именно:

. английски език

. руски език

. народни танци

. модерни танци

. футбол  

Ако искате детето ви да расте щастливо – ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ !

 

Свободни места в ДГ „ Еделвайс“ за учебната 2025-2026 година

 

За първа група –  25 места

За трета и четвърта група – 7 места

 

Необходими документи за прием в ДГ „ Еделвайс“ гр. Етрополе

 1. Заявление по образец
 2. Копие от акта за раждане на детето.

 

Подаване на документи

От 01.04.2024г. до 31.05.2024г.

Класиране по документи

На 30.06.2024г.

 

Документите се подават на място в детската градина при директора

 Контакти:

 Татяна Маринова - директор

 тел: 0720 62244

 GSM: 0887 098860

 e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

 

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

Детска градина „ Еделвайс“ гр. Етрополе

обявява

свободни места в ДГ „ Еделвайс“ за учебната 2025-2026 година

 

За първа група –  25 места

За трета и четвърта група – 7 места

 

Необходими документи за прием в ДГ „ Еделвайс“ гр. Етрополе

 1. Заявление по образец
 2. Копие от акта за раждане на детето.

 

Подаване на документи

От 01.04.2024г. до 31.05.2024г.

 

Класиране по документи

На 30.06.2024г.

 

Документите се подават на място в детската градина при директора

 

 За допълнителна информация и въпроси:

 Контакти:

 Татяна Маринова – директор на ДГ „ Еделвайс“ гр. Етрополе

 тел: 0720 62244

 GSM: 0887 098860

 e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Световен ден на водата - 22 март 2024 г.

. Публикувана в Новини

434232300 8019805651379882 5318796090330064614 n22 март - Световният ден на водата, всяка година насочва вниманието ни към значението на водата, ролята ѝ в човешкия живот и нейното въздействие върху жизненоважни за съществуването на планетата ни, екосистеми. Ежегодно Световния ден на водата засяга по един важен глобален проблем и призовава обществото да подходи отговорно към този незаменим ресурс. 

На 22-ри март в ДГ“Еделвайс“ отбелязахме световният ден на водата. Ученици от 6


в клас към СУ "Христо Ясенов" заедно с госпожа Ваня Найденова, посетиха група „Лакомото мече“ и представиха пред децата интересни факти за най-важното -ВОДАТА. Децата бяха сътворили интересни проекти свързани с водата и презентация, която включва от кога се отбелязва Световния ден на водата, кога водата започва да се използва за напояване и не на последно място, водата в българските традиции и обичаи. С инициативата си, учениците показаха на бъдещите първокласници ,че освен да учим, в училището се научаваме и на много други интересни и забавни неща.

И в трета подготвителна група „ Червената шапчица“, инициативата премина под мотото: "Пази водата! Пази планетата!" Акцентира се върху опазването на водата и какво означава тя за хората. ДА ПАЗИМ ВОДАТА ЧИСТА!

На рожден ден в ЦОП!

. Публикувана в Новини

433465107 8007062975987483 5728270601647601349 nНа 19 март 2024 година  ЦОП - Център за обществена подкрепа гр. Етрополе, отпразнува своя 11-ти рожден ден.

Децата от четвърта група ,, Лакомото мече" и група ,,Калинка‘‘ към ДГ‘‘Еелвайс‘‘, с удоволствие приеха поканата , отправена от екипа.

По случай 21 март – Световният  ден на хората със Синдром на Даун, на вниманието на децата бе прожектиран кратък филм, който имаше за цел да ги "запознае" със Синдрома на Даун.

Основният призив на специалистите към децата, беше да ги научат да  приемем различията и да ги насърчат към приемственост и подкрепа. Малчуганите от своя страна бяха отлично подготвени, като си бяха обули шарени чорапи, за да покажат, че са съпричастни и приемат хората със Синдром на Даун.Различните шарени чорапи ни напомнят колко пъстър и многообразен е светът.

В останалата част от гостуването, децата се докоснаха до различни видове игри и занимания, почерпиха се с лакомства и разгледага центъра. Имаха възможността да оцветят цветни чорапи и да направят сами табло, което да краси ДГ "Еделвайс".

За финал, малчуганите поздравиха екипа на ЦОП със забавни песни.