• 601695.JPG
  • DSCN0484.JPG
  • DSCN0607.JPG
  • IMG_0458.JPG
  • Picture149.JPG
  • Picture174.JPG
  • Picture177.JPG
  • SV107854.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе кв.8

тел: 0720-6-22 44

       0720-6-23 36

GSM: 0887098860

Директор-Татяна Асенова Маринова

Счетоводител-Галя Цветолюбова Павлова

Домакин –Виолета Борисова Стефанова

„Нашето зелено утре“ !

. Публикувана в Новини

436320188 1842215902857699 3476602731243050431 nОбичам аз зелената Земя

и много искам да я съхраня!

Ще пазя и дърветата, и птичките,

че тъй любими са ми всичките!

А някой ден със другите деца

ще си посадим гора!

Не е трудно, стига само,

                                                                да сме заедно - рамо до рамо.

                                                                Представете си гората,

                                                               произлязла от ръцете на децата!

                                                             Най-прекрасна ще е тя,

                                                              сигурна съм във това!

 

Община Етрополе се включи в инициативата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН. Стартът бе даден от кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров и представители на дружествата дарители – изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс, генералният директор на Елаците-Мед АД д-р инж. Ивайло Николов и директорът на Рудодобивния комплекс на предприятието инж. Васил Шишков в парк „Езерото“.

,,Нашето зелено утре“. Това е програма, която включва засаждането на над 400 дървета и храсти. Дарители по линия на инициативата „Нашето зелено утре“  са Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

Дарените дръвчета бяха засадени в: Парк „Езерото“, централната градска част, ДГ „Еделвайс“, детски площадки „Бела“ и „Петте кьошета“, СУ „Христо Ясенов“, ОУ „Христо Ботев“, ПГ „Тодор Пеев“, край паметника на „Васил Левски“, паметника на незнайния войн в с. Брусен, кметство и читалище с. Ямна и кметство с. Лопян. В кампанията се включиха директори на училища, ученици, служители на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Геотрейдинг АД.

Инициативата „Нашето зелено утре“ е дългосрочен проект, насочен към подобряването на околната, градската среда и биоразнообразието. С дарените средства от Група ГЕОТЕХМИН бяха засадени ела, смърч, кестен, явор, бреза, метасеквоя, птиче грозде, фотиния и други. За да се осигури поддръжка и устойчивост на проекта е необходимо да се полагат постоянни грижи за засадените растения.

Малките възпитаници на детска градина ,,Еделвайс‘‘ с голямо желание и удоволствие се включиха в тази  инициатива, защото тя  дава пример на младото поколение, как да опазват и да се грижат за  природата. С кратка тематична програма от песни , стихчета и танци , децата поздарвиха гостите и обещаха , че ще се грижат за дърветата и храстите , които са им подарени.