• 601695.JPG
  • DSCN0484.JPG
  • DSCN0607.JPG
  • IMG_0458.JPG
  • Picture149.JPG
  • Picture174.JPG
  • Picture177.JPG
  • SV107854.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе кв.8

тел: 0720-6-22 44

       0720-6-23 36

GSM: 0887098860

Директор-Татяна Асенова Маринова

Счетоводител-Галя Цветолюбова Павлова

Домакин –Виолета Борисова Стефанова

Пролетна магия!

. Публикувана в Новини

436270544 10223324465052027 8736419032810459245 nПролет е! Дългоочаквана , светла, топла, свежа – това е пролетта.  Тя настъпва за радост на всички възрасти. С новата пролет идва ново начало в природата - всичко се събужда. Настъпва време за повече общуване с най- близките на открито , под слънчевите лъчи .Време за разходки на зелено , време за ароматни цветя , време за слънце. Приветстваме те пролет!

В първа група „ Мечо Пух „ при ДГ „Еделвайс“,  град Етрополе с госпожи Василета Вълкова и Виляна Иванова на 10.04. 2024г. се проведе първото за групата тържество с родителите под надслов „Пролетна магия“. Децата влязоха в занималнята под съпровод на пролетна песничка , махаха с ръчички и поздравяваха своите  родители. Появи се и ПРОЛЕТТА, която събуди всички цветя , животинки и насекоми. Цветенцата изиграха своя танц , а цъфналите на припек теменужки ,изпяха песничка. На сцената излязоха: ранобудното кокиченце , което сред гората е първо разцъфтяло, заедно със своите братчета- минзухарче  поспаланче и кукуряче с наклоненото калпаче .Какво е Пролетта ако го няма Слънцето.

То огря тревички и цветя и пожела да поникне всяко зрънце и всеки цвят да разцъфти.

Децата разиграха сценка от която гостите разбраха , че катеричката опашата все още не знае , че е дошла Пролетта и трябваше кълвача да и обяснява  , че вече не духа вятър хладен и няма студ прохладен. Долетяха и алените калинки с пъстри пелеринки , които пяха и танцуваха. Щъркелът  дългокрак важно се разхождаше между децата , които го питаха къде е бил. Той спря до езерцето и видя ,как малките жабки танцуват .Много положителни емоции, красота и изящество се носеше сред гостите ,родителите и децата. Всички присъстващи се потопиха в истинска пролетна магия – сред чудната феерия от цветове , които донесе нашата Пролет.

За Финал цветенца и животинки на полянката се те събраха радостни и щастливи бяха. Дружно хванаха се за ръце и тропнаха от сърце весело хорце.

Група „Мечо Пух“ прие поканата за участие  в първия пролетен бал със своята Пролетна магия , организиран от ИНЪР УИЙЛ клуб град Етрополе на 13.04.2024г. в ресторант  „Етрополия“ под наслов „ Да дарим надежда “.Президента на клуба за 2023/2024г. госпожа Василета Вълкова приветства всички приятели на доброто с думите: Нека не спираме да правим добрини , да се гордеем с делата си ,нека раздаваме усмивки и надежда. Трябва да се правят добрини , трябва да се сбъдват мечти. Добротата носи светлина.

Тази  година ИНЪР УИЙЛ празнува 100г. от нейното създаване като международна женска организация. По този повод Дистрикт 248 България сътвори пътуваща изложба, състояща се от пана , на които е изобразена историята на Дистрикт 248.Тази изложба ще посети и нашият град през месец юни. Със събраните средства ще се подсигурят информационни табла от ковано желязо на които да се представи изложбата и със част от средствата ще допринесат за сбъдване на  една дългогодишна мечта , защото няма нищо по- важно от една детска усмивка.

Залата преливаше от цветове, от специално подбрани цветя, които всяка дама отнесе за спомен .Най- малките възпитаници от първа група „Мечо Пух“ ДГ “Еделвайс“ представиха своята Пролетна магия , като влязоха в ролята на цветя , животинки и насекоми. Артистичните дечица пяха, танцуваха и безкрайно умилиха със своя спектакъл присъстващите на бала. Децата внесоха много емоция и умело се превъплътиха в животни и цветя .Президента на клуба госпожа Василета Вълкова увери всички присъстващи, че ще продължат да правят добрини, да сбъдват мечти  и да озаряват със светлина.