• 601695.JPG
  • DSCN0484.JPG
  • DSCN0607.JPG
  • IMG_0458.JPG
  • Picture149.JPG
  • Picture174.JPG
  • Picture177.JPG
  • SV107854.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе кв.8

тел: 0720-6-22 44

       0720-6-23 36

GSM: 0887098860

Директор-Татяна Асенова Маринова

Счетоводител-Галя Цветолюбова Павлова

Домакин –Виолета Борисова Стефанова

ДЕЦАТА ОТ ЦДГ ,,ЕДЕЛВАЙС‘‘ ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЗЕМЯТА ,,ЗЕМЯТА Е НАШИЯТ ДОМ – ЕДИНСТВЕН И УНИКАЛЕН!‘‘

. Публикувана в Новини

IMG 5055

На 22 април отбелязваме Международния ден на Земята, като Денят е празнуван по цял свят. За първи път празникът се отбелязва на 22 април през 1970 година в САЩ и Канада, а в Българиязапочва да се отбелязваот 1993 година.   Призивът е насочен към опазването на околната среда и осигуряване на по-добър живот на Земята. Целта е да се обединят хората на Планетата в защита на околната среда.

Малките възпитаници на ЦДГ ,,Еделвайс‘‘ станаха съпричастни с празника, като взеха участие в поредица от мероприятия, с което показаха, че искат да живеят в един по-чист и подреден свят, който да бъде запазен такъв. А задачата на преподавателите е децата от малки да разберат колко ценна е природата и колко значима е ролята на човека, за да бъде опазена тя. В тази връзка, през средата на месеца, децата от всяка една група, съвместно с Горско стопанство – Етрополе, засадиха фиданки и декоративни храсти, в двора на детската градина. Фоайето на учебното заведение грееше от красиви предмети и украси, старателно изработени от малчуганите и техните учители. И тъй като Денят на Земята съвпадаше със светлите Великденски празници в изложбата се преплитаха великденски мотиви и екологични послания.

Тържеството, организирано по случай празника, бе изпъстрено с асортимент от послания, като любов, грижа, опазване и възраждане на живата природа. Кулминацията за всички бе оригиналното ,,Детско еко-ревю‘‘, представено от чаровните и талантливи деца. Те бяха облечени в нестандартни, но същевременно доста оригинални и красиви костюми, изработени от техните родители от материали като найлонови торбички, картон, опаковъчна хартия, панделки и пластмаса, в които костюми децата изглеждаха неузнаваемо красиви, превъплътени като пчелички, цветя, красива природа, феи и анимационните герои – Батман, Супермен и обичаният от всички Spongebob.

Накрая, чрез ,,Микрофонът е ваш‘‘ децата изказаха своята категорична позиция и отношение към природата, чрез песни, стихчета и танци с екологична насоченост. А най-малките дадоха своето обещание, че ще обичат, съхраняват и пазят природата чиста.