• 601695.JPG
  • DSCN0484.JPG
  • DSCN0607.JPG
  • IMG_0458.JPG
  • Picture149.JPG
  • Picture174.JPG
  • Picture177.JPG
  • SV107854.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе кв.8

тел: 0720-6-22 44

       0720-6-23 36

GSM: 0887098860

Директор-Татяна Асенова Маринова

Счетоводител-Галя Цветолюбова Павлова

Домакин –Виолета Борисова Стефанова

СВЕТОВЕН ДЕН НА РЕЦИКЛИРАНЕТО!

. Публикувана в Новини

Нашата планета е невероятно красива и усмихната. Има океани, морета, реки, равнини, долини и планини с вековни гори, огласяни от песента на птиците. Зелените поляни са изпъстрени с красиви и дъхави цветя, а в градовете и селата живеят много щастливи хора. Земята е дом на мечето, на лъва и щурчето. Има място за всички хора, птички, тревички. Всяко стръкче живее взело сили от нея. С плодове ни дарява и никога не се изморява, като майчица свята е грижовна Земята!

Но за съжаление на Земята има и много недобросъвестни хора, които не се замислят за нея и изхвърлят своите отпадъци навсякъде. Тези отпадъци се трупат, трупат и образуват сред природата огромни сметища. Земята се задъхвала все повече и повече от замърсяването, докато един ден се натъжила много, разплакала се и започнала да си отмъщава за стореното: разтресла се за да се отърси от боклуците и .....(изригнала).

Децата бяха впечатлени от нагледната демонстрация на изригващ вулкан и с огромно желание демонстрираха познанията си за разделното събиране на отпадъците, за да накарат страдащата планета Земя да се усмихне. Децата показаха грижа за бъдещето на околната среда, осъзнавайки че техният малък жест ще е от голямо значение, защото Земята е едно безценно синьо камъче и каквото и да се случва с нея тя е единственият дом, който имаме.

Световният ден на рециклирането в ДГ „Еделвайс“ премина по един по-различен, по-забавен, по-интересен и оригинален начин. Мотото ни беше „Природата за мен, за теб, за всички нас“. Изпяха се много тематични песни за разделното събиране на отпадъци, декламираха се стихове, изпращаха се екологични послания. Изиграха се игри за разделното събиране на отпадъците, музикални игри, танци. Кулминацията на празника беше модното Еко-ревю. По зелената пътека преминаха красиви принцеси и феи, момичета и момчета с народни носии, приказни и филмови герои, рицари и роботи. Облечени в дрехи от отпадъчни материали, изработени вкъщи от мама, татко и роднини, дори най-малките деца разбраха, че красиви неща могат да се получат и от непотребни материали, стига да се вложи старание, творчество и любов. А земята – единствена и уникална от тъжна и нещастна (вследствие на замърсяването)  се превърна в красива, усмихната и щастлива планета след намесата на децата от ДГ „Еделвайс“.

Родители, деца и учители бяха впрегнали целия творчески потенциал и умения, за да се пресъздаде една истинска еко приказка.

Официален гост на празника бе заместник кметът на Община Етрополе Паулина Цанова. Тя поздрави децата и целият колектив на ДГ „Еделвайс“, а посланието на децата бе повече от красноречиво:

„Чуйте нашата поука-

да разделяме боклука,

за да бъде всичко леко,

всеки трябва да живее еко!“

Всички ние сме взели природата назаем от нашите деца. Нека я пазим!