• 601695.JPG
  • DSCN0484.JPG
  • DSCN0607.JPG
  • IMG_0458.JPG
  • Picture149.JPG
  • Picture174.JPG
  • Picture177.JPG
  • SV107854.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе кв.8

тел: 0720-6-22 44

       0720-6-23 36

GSM: 0887098860

Директор-Татяна Асенова Маринова

Счетоводител-Галя Цветолюбова Павлова

Домакин –Виолета Борисова Стефанова

Аз съм малък пешеходец !

. Публикувана в Новини

FB IMG 1635962681299„Аз съм малък пешеходец“ – под това мото премина тренинг-обучението по безопасност на движение по пътищата, който се проведе на 03.10 в IV предучилищна група „Мечо Пух“ към ДГ „Еделвайс“, гр. Етрополе с учители – г-жа В. Вълкова и г-жа В. Иванова.

Мероприятието се проведе съвместно със секретарят на МКБППМН, гр. Етрополе – г-н Лазар Василев, г-жа Надежда Димитрова – обществен възпитател към комисията и учител в ДГ „Еделвайс“, г-жа Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“, г-н Павлин Ангелов – началник на „Пътна полиция“ към РУ на МВР гр. Етрополе и младши полицай Цветомира Велчева.

Целта на тренинга по БДП бе насочена към активизиране на представи и понятия за пътно движение и умения за безопасно придвижване като пешеходци.

Общественият възпитател и учител в ДГ "Еделвайс" - Надежда Димитрова представи презентация на интерактивната дъска, чрез която децата се запознаха с основни понятия по БДП – пешеходна пътека, светофар, улично платно, видове пътни знаци. А представителите на „Пътна полиция“ припомниха основни правила за безопасно движение.

Децата подреждаха светлините на светофара, играха подвижната игра „Светофарче“, редиха пъзел на интерактивната дъска, отговаряха на гатанки и въпроси, изпяха песничката „Пътни знаци“ и показаха отлични умения в играта „Вярно и невярно“, при която трябваше да вдигнат зеленото човече при „Вярно“ и червеното човече при „Невярно“.

Като награда за отлично представяне, от името на МКБППМН гр. Етрополе, г-н Лазар Василев и г-жа Сиракова, подариха на всяко дете книжка за оцветяване по БДП, цветни моливи и по една футболна, и една волейболна топка за цялата група. От своя страна, децата от група „Мечо Пух“ и учителките им, се отблагодариха на гостите с прекрасни колажи от техни рисунки поставени в рамка.

Най-дългоочакваният момент за всички деца бе демонстрацията на всичко научено на откритата площадка по БДП на двора в ДГ „Еделвайс“. Превъплащавайки се в ролята на малки шофьори, велосипедисти, майки с бебешки колички, пешеходци – всички те показаха отлични умения за безопасно движение на улицата. Всичко това беше наблюдавано и от гостите от община Етрополе – г-жа Станка Атанасова – зам. кмет на община Етрополе и г-жа Росица Иванова - Началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности и туризъм“

След това представителите на „Пътна полиция“, показаха на децата полицейския автомобил, пуснаха светлините и сирената, за да може децата да се почувстват като едни малки полицаи.

Накрая, по инициатива на учителките на група „Мечо Пух“ – г-жа Иванова и г-жа Вълкова, всички се отправиха към близкото кръстовище, за да могат да предадат своето послание /изработено под формата на есенно листо/ към шофьорите, а именно :

„Карай внимателно!

На пътя живота е с предимство!

Вниманието и бдителността в

есенно-зимните условия

трябва да бъдат засилени!”