• 601695.JPG
  • DSCN0484.JPG
  • DSCN0607.JPG
  • IMG_0458.JPG
  • Picture149.JPG
  • Picture174.JPG
  • Picture177.JPG
  • SV107854.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе кв.8

тел: 0720-6-22 44

       0720-6-23 36

GSM: 0887098860

Директор-Татяна Асенова Маринова

Счетоводител-Галя Цветолюбова Павлова

Домакин –Виолета Борисова Стефанова

,,Засаждаме бъдеще“ с Гората БГ.

. Публикувана в Новини

149937715 449240786199388 4717832061911051425 o

Децата от  ДГ „Еделвайс'' , гр. Етрополе се включиха в кампанията ,,Засаждаме бъдеще“ с Гората.БГ. Това е една чиста инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България, с участието на колкото се може повече доброволци, млади хора и деца.

Целта е да се засадят 56 000 млади дървета . Засаждането им е един от най-лесните начини да се подобри света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването. Освен това са красиви,  зелени и доказано правят хората по-спокойни и здрави.

Г-жа Ивелина Цанкова - лесничей от ДГС Етрополе, проведе интересна беседа и демонстрация , като запозна децата как да засадят и отгледат дръвче. Те засадиха семена на явор, цер и дъб, за които ще се грижат и ще следят тяхното развитие .Чрез драматизация и кратка презентация с екологична насоченост, децата от IV  група „Калинка“ с госпожи Гинка Цветкова и Младена Билева , показаха , колко е важно да пазим и да се грижим за природата и водата като природен безценен дар.

Малчуганите , от III група „Мечо Пух“, с госпожи Василета Вълкова и Виляна Иванова, представиха " Приказка за земята" с послание- да се грижим за планетата" Земя".

Г-жа Иванова представи презентация за гората- Какво трябва да правим за да я има природата днес и утре. Всяко дете посади семенце на дърво, като спазваше указанията за засаждане и обеща да се грижи за него. В края на мероприятието ,децата изгледаха филма " Приказка за стария дъб".

Децата,  от IV  група „Звездичка „ с госпожи Незабравка Генчова и Виолета Петкова се срещнаха  с ,,Планетата Земя", която им разказа, че е щастлива и усмихната, когато е чиста-със зелени треви, чисти води, насекоми, птици, хора. Обаче често Земята боли я, свива лицето добро ,вижда ли как замърсява се или пък прави се зло. И от очите и светли рукват гъсти сълзи. Тя се разтресла ,за да се отърси от замърсителите. Изригнал вулкан и въздухът, водата и почвата се замърсили. Хората, животните и птиците ужасени избягали. Така красотата и вълшебството изчезнали. Много умело, госпожите въведоха децата към знанията им за опазване на природата. Чрез призив, стихове и прекрасната песен ,,Хубава си моя горо" направиха Земята отново щастлива и усмихната - решиха да си посадят семенце на  ДЪРВО. В това начинание на помощ им бе г-жа Ивелина Цанкова. Те Обещаха да ги поливат всеки понеделник и като пораснат да ги засадят на избрано от тях място .

По-приятен и забавен начин децата научиха, каква е ролята на гората в природата и в живота на хората.