КОЛЕДЕН ДУХ В ПОДГОТВИТЕЛНАТА ГРУПА НА ЦДГ ,,ЕДЕЛВАЙС‘‘

. Публикувана в Новини

3

На 04.12.2013г. с децата от Подготвителна група в ЦДГ „Еделвайс“ се проведе коледно тържество пред методическото обединение на детските учителки, на което децата представиха „Приказна въртележка“. Сценките са написани от ученици от VIII клас на СОУ „Христо Ясенов‘‘. В ,,Приказната въртележка‘‘ участие взеха различни герои: прасенца, Тримата мускетари, Пинокио, Котаракът в чизми, Принц,

Грозното пате, Херкулес, Вълчо. Всички герои попадат в царството на Ледената кралица и тя ги превръща в различни плодове и зеленчуци. За да ги освободи, героите трябваше да изиграят играта „Познай думата“, а отговорът бе,,приятелство‘‘. Да, приятелството е най-ценното нещо. Приятелството между учениците и децата се показа и чрез приказната въртележка. Учениците написаха сценария и направиха презентацията по него в часовете по информатика , а децата с голяма артистичност се взживяха в различните роли и я драматизираха.

Благодаря Ви мили ученици от VIII-те класове, пожелавам ви още по-големи творчески успехи в бъдеще. Благодаря на ръководството на СОУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе за предоставената ми възможност да използвам залата и техниката .

Благодаря и на децата от подготвителната група за ентусиазма и желанието, което показаха по време на подготовката и тържеството.

Текст и снимки: Дафинка Томова, учител на подготвителна детска група към ЦДГ „Еделвайс“- гр. Етрополе