• 601695.JPG
  • DSCN0484.JPG
  • DSCN0607.JPG
  • IMG_0458.JPG
  • Picture149.JPG
  • Picture174.JPG
  • Picture177.JPG
  • SV107854.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе кв.8

тел: 0720-6-22 44

       0720-6-23 36

GSM: 0887098860

Директор-Татяна Асенова Маринова

Счетоводител-Галя Цветолюбова Павлова

Домакин –Виолета Борисова Стефанова

ДЕЦАТА ОТ ЦДГ ,,ЕДЕЛВАЙС’’ ВЕЧЕ ЩЕ ПРЕКАРВАТ ВРЕМЕТО СИ В ИГРИ НА РЕКОНСТРУИРАНАТА И МОДЕРНИЗИРАНА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА

. Публикувана в Новини

8

На 24 ноември – денят, в който честваме Освобождението на Етрополе от Османско владичество, бе открита реконструираната детска площадка в двора на ЦДГ ,,Еделвайс’’. Общата стойност на проекта ,,Реконструкция и модернизация на дворно пространство в ЦДГ ,,Еделвайс‘‘, гр. Етрополе е 269 141 лв., като финансирането от страна на Министерството на труда и социалната политика възлиза на 99 582 лева, а съфинансирането от страна на община Етрополе е на стойност 169 559 лева. Проектът предоставя цялостно решение на проблемите на детската градина, свързани с площадките за игра. Строителните дейности по проекта започнаха в средата на лятото, а днес вече детската градина придоби един съвсем нов облик, като безспорно дворното пространство може да бъде определено като детски рай.

Официални гости на откриването бяха: инженер Богомил Георгиев – кмет на община Етрополе, заместник-кметът на община Етрополе – Венета Гергова, Анита Пешева – началник отдел ,,Хуманитарни дейности, проекти и програми‘‘, Делегация от Можайск (Русия), Делегация от Бела Паланка (Сърбия), Делегация от Козарска Дубица (Сърбия), генерал-лейтенант Стоян Топалов, полковник Станчо Бараклишев, други гости на Общината и служители на общинска администрация. По стар български обичай гостите бяха топло посрещнати с питка и сол от най-малките възпитаници на детската градина, като същевременно всеки гост получи от децата китка цвете.

Благодарствени думи, от свое име и от името на всички родители, отправи директорът на детската градина - госпожа Маринова към кмета господин Георгиев, заместник-кмета Венета Гергова и целия млад екип на отдел ,,Проекти и програми’’, чиито професионализъм и упоритост са причината дворното пространство да придобие тази визия. Благодарности бяха изказани още към Валентина Маринова – технически изпълнител по проекта и фирмата изпълнител ,,ПРОИНВЕСТ СТРОЙ’’ ЕООД-гр. Пловдив.

След това думата бе дадена на госпожа Гергова, която отбеляза, че модернизирането на дворното пространство е една мечта, която след толкова време вече се е превърнала в реалност. Поради тази причина, тя е убедена, че това е един от обектите, с които Общината се гордее изключително много. Заместник-кметът разкри, че обектът ще бъде включен в каталог на Министерството на труда и социалната политика за следващата 2014 година като пример за добра практика. На края на своето изказване тя се обърна към всички родители с думите, че реализацията на този проект ще помогне на техните деца да се чувстват така, както те преди време не са имали възможност да се чувстват и че всичко това, което се прави е за доброто на нашите деца.

Лентата на реконструираното дворно пространство на ЦДГ ,,Еделвайс’’ прерязаха – кметът инженер Богомил Георгиев, председателят на Общински съвет-гр. Етрополе – господин Христо Андреев и директорът – госпожа Татяна Маринова, а за благополучието на всички, тя плисна и менче с вода. След официалната част, гостите бяха поканени в сградата на детската градина, където дечицата ги посрещнаха с весела музикално-литературна програма. Със своите песни, танци и стихове малчуганите успяха истински да докоснат сърцата на всички присъстващи, дошли да уважат тяхното тържество. В една от сценките, които децата изпълниха, те оприличиха своя втори дом – любимата детска градина на приказен замък, в който стават чудеса. Неоспорим факт е, че дворното пространство на детската градина се е превърнало в едно приказно място.

Голяма част от него е покрита с удъропоглъщаща настилка, която да осигурява безопасност на децата при падане. Пътеките между самите площадки за игра са изградени от щампован бетон. Обособени са шест площадки, като всяка от тях е оборудвана със съоръжения, подходящи за различните възрастови групи. Освен за игри - любимото занимание на всяко едно дете, те предоставят също възможност за физическото и умствено развитие на децата. Важно е да се отбележи, че площадките ще бъдат пригодени за деца в неравностойно положение. Изградена е и комбинирана спортна площадка, която, както по време на тържеството децата доказаха, ще бъде използвана рационално. А празничните програми през топлите, слънчеви дни ще могат да бъдат провеждани в летния амфитеатър, който също е изграден по този проект.